zamknij

Taaka Ryba

Taaka Ryba na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce
9

Taaka Ryba na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce

Restauracja Taaka Ryba z Suminy znalazła się na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce przewodnika Poland 100 Best Restaurants 2017.

2017-10-24 20:35 Autor: ww
Szukacie urozmaicenia na wigilijnym stole? Ten przepis pozwoli Wam rozbudzić kubki smakowe!
1

Szukacie urozmaicenia na wigilijnym stole? Ten przepis pozwoli Wam rozbudzić kubki smakowe!

Już w najbliższą sobotę zasiądziemy przy wigilijnym stole, na którym z pewnością pojawią się potrawy w tradycyjnym wydaniu, jak choćby karp czy kapusta z grzybami. Coraz więcej Polaków zaczyna jednak w kuchni eksperymentować i przemyca na świąteczny stół dania w nowoczesnej odsłonie. Jeśli zaliczacie się do tych drugich, mamy dla Was interesujący przepis przygotowany przez Łukasza Gamonia- szefa kuchni restauracji Taaka Ryba.

2016-12-22 07:30 Autor: bf
Restauracja Taaka Ryba z żółtą czapeczką Gault&Millau
8

Restauracja Taaka Ryba z żółtą czapeczką Gault&Millau

Restauracja Taaka Ryba z Suminy znalazła się w gronie 460 polskich restauracji rekomendowanych przez prestiżowy "Żółty przewodnik Gault&Millau. Polska 2017".

2016-12-07 19:28 Autor: ww
Dawną szklarnię przekształcili w hotel. Ta inwestycja robi wrażenie
9

Dawną szklarnię przekształcili w hotel. Ta inwestycja robi wrażenie

Właściciel restauracji Taaka Ryba w Suminie usytuowaną nieopodal restauracji starą szklarnię przekształcił w luksusowe pokoje i apartamenty. Trudno znaleźć w naszym regionie drugą taką inwestycję.

2016-09-05 08:00 Autor: ww
1

Tłumy gimnazjalistów na dniach otwartych ZSE-U z restauracją „Taaka Ryba”

Prawdziwe tłumy gimnazjalistów odwiedziły rybnicki Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych podczas Dni Otwartych szkoły. Główną atrakcją imprezy były warsztaty kulinarne organizowane we współpracy z restauracją „Taaka Ryba” z Suminy.

2016-04-01 00:00 Autor: dk ; źródło: materiały prasowe ZSE-U Rybnik
Łukasz Szymon Gamoń przygotowuje swoją specjalną potrawę
9

Trwa wielkie gotowanie przed wigilią. Coraz częściej zlecamy to firmom cateringowym

Suto zastawiony wigilijny stół to jeden z nieodłącznych atrybutów świąt Bożego Narodzenia. Przygotowanie wigilijnej kolacji wymaga jednak wielu godzin pracy w kuchni, na co w dzisiejszych czasach coraz mniej osób może sobie pozwolić. Nie dziwne więc, że coraz częściej korzystamy z usług firm cateringowych.

2015-12-23 00:00 Autor: bf
4

Szukasz alternatywy dla karpia? Mamy dla Ciebie przepis!

Jeśli jesteś otwarty na eksperymenty w świątecznej kuchni Łukasz Kończak - szef kuchni w restauracji Taaka Ryba ma dla Ciebie ciekawą propozycję - przepis na jesiotra podanego z ziemniaczkiem pieczonym w aromacie rozmarynu i faszerowanym parmezanem, ułożonego na smażonej cykorii z musem z gruszki i rucoli.

2014-12-22 00:00 Autor: Redakcja
Mieszkańcy Śląska lubią poznawać nowe potrawy. Nie oznacza to jednak, że zapominają o poczciwej roladzie czy kluskach
12

Nie tylko rosół, śliszki, modro kapusta i rolada. Co jedzą mieszkańcy województwa śląskiego?

Jaką kuchnię preferują mieszkańcy województwa śląskiego? Gdzie lubią jadać? Ile średnio wydają „na mieście”? Raport „Polska na talerzu 2014” przedstawia trendy panujących obecnie na Śląsku. Wyniki raportu skonfrontowaliśmy z opiniami kilku restauratorów w naszym regionie. Czy pokrywają się one z przeprowadzonymi badaniami?

2014-08-11 00:00 Autor: Bartłomiej Furmanowicz
Maciej Mrozek na Święta poleca marynowanego karpia
4

Karp inaczej niż zwykle. Przepis na karpia według Macieja Mrozka

Na wigilijnych stołach co rok królują te same, tradycyjne potrawy. Mamy jednak sposób, by odmienić nieco świąteczne menu, ale zachować regionalne tradycje. Na jeden dzień przed Wigilią proponujemy Wam świąteczny przepis na karpia według receptury kucharza z restauracji „Taaka Ryba”.

2013-12-23 00:00 Autor: dk