zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Tłumy gimnazjalistów na dniach otwartych ZSE-U z restauracją „Taaka Ryba”

2016-04-01, Autor:  dk ; źródło: materiały prasowe ZSE-U Rybnik
Prawdziwe tłumy gimnazjalistów odwiedziły rybnicki Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych podczas Dni Otwartych szkoły. Główną atrakcją imprezy były warsztaty kulinarne organizowane we współpracy z restauracją „Taaka Ryba” z Suminy.

Reklama

W pracowni technologicznej ZSE-U można było obserwować warsztaty gastronomiczne przygotowane przez restaurację „Taaka Ryba” z Suminy. Szef kuchni Łukasz Gamoń, razem z uczniami rybnickiego „Ekonomika” przygotował bardzo smaczne i wyszukane potrawy. Na przystawkę zaserwowano tatar z pstrąga z pianą z rabarbaru, następnie uczniowie pod okiem mistrza przygotowali klarowną zupę grzybową z sianem z pora oraz jako danie główne: filet z pstrąga na mchu z sosem krewetkowym. Na deser zaproponowano pieguski z mascarpone z żółtkami i flambirowanymi owocami. Razem z cukierniczkami Martyną i Haliną uczennice „Ekonomika” wykonały przepiękne dekoracje z masy plastycznej.

>> Warsztaty gastronomiczne z restauracją Taaka Ryba - fotogaleria

Finałem warsztatów były niesamowite lody marchewkowe z suchym lodem. Gimnazjaliści odwiedzający w tym dniu Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych, byli pod ogromnym wrażeniem możliwości współpracy z tak znakomitymi specjalistami z branży gastronomicznej.

Oceń publikację: + 1 + 5 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Komentarze (1):
  • ~Grzes 2016-04-01
    14:29:23

    0 0

    Wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu zamieszczania opinii.

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.