zamknij

Edukacja

Uczniowie ZSEU na praktykach zagranicznych

Przyszli technicy hotelarstwa oraz technicy żywienia z ZSEU z Rybnika, realizują praktykę zawodową w Hiszpanii i we Włoszech. Wyjazd odbył się w ramach projektu unijnego Erasmus + Power "Praktyczne kształcenie mistrzów zawodu na europejskim rynku pracy".

14 przyszłych techników hotelarstwa szlifuje i zdobywa nowe umiejętności zawodowe w najlepszych hotelach w Walencji i na Sycylii. Natomiast umiejętności gastronomiczne doskonali 14 przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych w renomowanych restauracjach, także w tych, rekomendowanych przez Michelin (w tym, w restauracji "Llisa Negra" w Walencji posiadajacej trzy gwiazdki Michelin).

Reklama

Oprócz obowiązków związanych z pracą w Hiszpanii i we Włoszech, młodzież poznaje także zabytki i kulturę kraju w którym przebywa. Obie grupy wzięły  udział w kursach kulinarnych, w trakcie których poznały zasady przygotowania tradycyjnej paelli oraz potraw kuchni włoskiej. Młodzież uczestniczyła również w ciekawych wycieczkach, m.in. do Tindari i Marinello, na wulkan Etna, do Oceanarium i Bioparcu, a także wzięła udział w pokazie tańca flamenco. Umiejętności nabyte podczas tego pobytu, na pewno zaprocentują w przyszlosci.

Zobacz galerię

Oceń publikację: + 1 + 7 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy Waszym zdaniem Kanał Śląski powstanie?




Oddanych głosów: 1817