zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Halo! Rybnik: „Moja babcia gotowała dla Gierka”

2022-10-14, Autor: 

Podczas 53. Rybnickich Dni Literatury czeka nas sentymentalne spotkanie z kuchnią śląską. Halo! Rybnik będzie gościć autorów książki „Moja babcia gotowała dla Gierka”.

Reklama

Zapraszamy na pokaz gotowania wybranych dań śląskich z najnowszej książki rybniczan Aleksandra i Anny Szojerów. Na tle opowieści z czasów PRL-u posmakujemy „kulanych” dań autorów w wydaniu tradycyjnym i współczesnym. Dowiemy się też, co zachwyca w naszej kuchni inne narody. Autorzy książki z rodziną odpowiedzą na pytania i podpiszą egzemplarze książki, które będzie można nabyć na miejscu – słyszymy od organizatorów.

Wydarzenie odbędzie się w Halo! Rybnik w niedzielę 16 października o godzinie 15:00.

Aleksander Szojer – rybniczanin i podróżnik. Odkrywa regionalne potrawy i ludzi, którzy je przyrządzają. Relacje ze swoich wojaży, przepisy oraz kulinarne podpowiedzi publikuje w „Kukbuku” oraz na posmakujswiata.pl. Wraz z Anną Jassem wydali w 2020 r. „Japoński rok od kuchni – przewodnik po domowej kuchni i zwyczajach Japończyków”. Zawodowo pomaga wyjść z kryzysu jako terapeuta i trener.

Anna Szojer – emerytowana krawcowa i handlowiec, która niestrudzenie gotuje i piecze dla całej rodziny.

Obowiązują zapisy: [email protected]

Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.