zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Kulinarne zmagania z jabłkiem w roli głównej w „Ekonomiku”

Z okazji Światowego Dnia Jabłka w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku zorganizowano konkurs gastronomiczny pod hasłem „Z jabłkiem w roli głównej”.

Reklama

W konkursie polegającym na przygotowaniu potrawy dla dwóch osób, w której główną role ogrywało będzie jabłko oraz wymyśleniu hasła promującego jedzenie tych pysznych i zdrowych owoców wzięło udział 12 klas z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych. Dania przygotowane przez młodzież oceniało jury w składzie Joanna Skwara, Anna Przybylik-Demonchaux oraz Agnieszka Gacek-Duda.

Jurorki brały pod uwagę estetykę, smak oraz pomysłowość uczniów. Ostatecznie zdecydowały, że zwycięzcami została klasa 3TŻ. Drugie miejsce zajęła klasa 3TG, a na najniższym stopniu podium stanęła klasa 4TG. Zwycięzcy w nagrodę otrzymali kupon do wykorzystania na zakupy w sklepiku szkolnym.

Konkurs został przygotowany przez opiekunów Spółdzielni Uczniowskiej: Patrycję Bielaczek, Hannę Kuczera, Agnieszkę Gacek-Duda, Alicję Markiewicz oraz członków spółdzielni.

Wartościowy artykuł? Cieszymy się! Jesteśmy niezależnym medium, a nasi dziennikarze codziennie starają się przedstawiać Ci rzetelne informacje. Jeśli doceniasz naszą pracę, możesz nas wesprzeć. WSPIERAJ NAS! »

Oceń publikację: + 1 + 3 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy potrafimy ze sobą rozmawiać mimo różnic w poglądach?




Oddanych głosów: 1501