Młodzież ma już praktyki za sobą, więc przyszedł czas na wspomnienia i podsumowanie projektu. Na początku spotkania podsumowującego młodzież podzieliła się zdobytą wiedzą oraz refleksjami na temat kultury i życia codziennego Francuzów i Hiszpanów. Później uczniowie mieli okazję zaprezentować swoje kulinarne umiejętności.
- Takie projekty dają uczniom możliwość zdobycia wiedzy w placówkach o tak wysokich standardach, jak pięcio- czy czterogwiazdkowe hotele we Francji i w Hiszpanii. Wiedza zdobyta w trakcie praktyk z pewnością zostanie wykorzystana w przyszłej pracy młodzieży – komentowała Urszula Warczok, dyrektor Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych.
Na koniec spotkania uczestnicy projektu otrzymali Międzynarodowe Certyfikaty Europass, potwierdzające ich umiejętności na forum międzynarodowym.
Po części oficjalnej goście zostali zaproszeni na obiad przygotowany przez uczestników projektu. Menu składało się z potraw kuchni francuskiej i hiszpańskiej, a dania były przygotowane, biorąc pod uwagę walory smakowe i estetyczne, według najwyższych standardów europejskich.
Tagi: Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych, młodzież, praktyki zagraniczne, gastronomia, Urszula Warczok
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Piękna jejkowiczanka w półfinale Miss Polski. Mieszkańcy kibicują Sarze Stempce
+94 / -27Międzynarodowy Dzień Kostki Rubika. Mistrz z Rybnika pokazał, jak szybko ją układa! (wideo)
+28 / -2Marcin Nowakowski i Kuba Badach w inoWino (zdjęcia)
+8 / -1Zapraszamy na spotkanie z Markiem Krajewskim w Focus Park Rybnik
+3 / -0Pablopavo i Ludziki w Teatrze Ziemi Rybnickiej
+2 / -0Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert