Z początkiem nowego roku szkolnego Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku przystąpił do realizacji kolejnego projektu unijnego. Weźmie w nim udział 80 uczniów klas gastronomicznych.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku rozpoczął realizację projektu pt. „Wyższy poziom gastronomii”. Potrwa on dwa lata. W tym czasie 80 uczniów technikum i 8 nauczycieli weźmie udział w szkoleniach gastronomicznych, językowych oraz stażach w zakładach pracy. Dodatkowo projekt umożliwi doposażenie pracowni zawodowych.
Celem działań jest podniesienie umiejętności zawodowych przez młodzież. Dzięki temu uczniowie będą bardziej atrakcyjni dla przyszłych pracodawców i będą lepiej odpowiadali potrzebom nowoczesnego rynku pracy.
Projekt „Wyższy poziom gastronomii” jest organizowany w ramach konkursu RPSL.11.02.02-IZ.01-24-175/17, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 (oś priorytetowa: XI. Wzmocnienie potencjału edukacyjnego dla działania: 11.2. Dostosowanie oferty kształcenia zawodowego do potrzeb lokalnego rynku pracy - kształcenie zawodowe uczniów dla poddziałania: 11.2.2. Wsparcie szkolnictwa zawodowego - RIT).
Tagi: Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku, projekt Wyższy poziom gastronomii, ekonomik Rybnik, Europejski Fundusz Społeczny, nowy projekt unijny w ZSE-U w Rybniku
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Międzynarodowy Dzień Kostki Rubika. Mistrz z Rybnika pokazał, jak szybko ją układa! (wideo)
+28 / -2Marcin Nowakowski i Kuba Badach w inoWino (zdjęcia)
+8 / -1Zapraszamy na spotkanie z Markiem Krajewskim w Focus Park Rybnik
+3 / -0Pablopavo i Ludziki w Teatrze Ziemi Rybnickiej
+3 / -0Vinyl Swap i kiermasz książek przeczytanych
+3 / -1Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert