Tegoroczne ferie na Grzybówce w Golejowie zakończyły się „Białym szaleństwem” w iście góralskim stylu.
W przepięknej zimowej scenerii Grzybówki był kulig z zaprzęgiem konnym, saniami i pochodniami, było ognisko z kiełbaskami, grzane piwo i wino, rodzinne lepienie bałwana, bitwa na śnieżki i zjazd na „byle czym”. Była też niezwykle gorąca atmosfera i mnóstwo ludzi.
W ramach zimowego festynu zorganizowano też konkurs na najlepszy rybnicki grzaniec. Jednogłośnie w ocenie jury wygrał przepis Magdaleny Palowskiej-Trzebuniak. Rybnickie restauracje zainteresowane wprowadzeniem do swojej oferty aromatycznego lokalnego produktu o tajemniczej nazwie „Suszaniec golejowski” proszone są o kontakt pod numerem telefonu 603627389.
Festyn zimowy okazał się organizacyjnym i frekwencyjnym sukcesem. Na koniec ferii zapewnił rybniczanom namiastkę gór w mieście.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert