zamknij

Edukacja

Uczeń ZSE-U zwycięzcą Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego

Podczas siódmej edycji Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego organizowanego przez Beskidzki Klub Kulinarny dużym talentem kulinarnym popisał się Mariusz Jasiński z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku. Tematem przewodnim tegorocznych zmagań młodych mistrzów kuchni była „Finezja smaku potraw z makaronów”.

Reklama

W VII Bielskim Regionalnym Konkursie Kulinarnym wystartowało 16 najlepszych uczniów ze szkół gastronomicznych z województwa śląskiego oraz małopolskiego. Młodzi kucharze mieli za zadanie przygotować autorską potrawę, nawiązującą do tematu konkursu wykorzystując produkty naturalne. Głównym składnikiem dań miał być oczywiście makaron, który uczniowie musieli samodzielnie przygotować podczas konkursowych zmagań.

Potrawy konkursowe uczestników oceniało jury techniczne i degustacyjne, złożone ze znakomitych szefów kuchni i kucharzy. Nasze miasto w konkursie reprezentował Mariusz Jasiński - uczeń klasy III TŻ w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych. Mariusz przygotował potrawę pod nazwą „Ravioli / Krewetka / Boczek / Jarmuż / Oliwa sosnowa / Liofilizowane jabłko / Bursztyn". Kreatywność i umiejętności kulinarne rybniczanina zachwyciły jurorów, dzięki czemu został on zwycięzcą konkurs!

Oceń publikację: + 1 + 2 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy to dobrze, że konferencja "Tęczowa zaraza - antychrześcijańska rewolucja w Polsce” nie odbyła się?




Oddanych głosów: 2087