zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Uczeń "Ekonomika" w finale prestiżowego konkursu kulinarnego

2017-02-27, Autor: 

Za nami półfinały 13. edycji „Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej”. Do finałowej dwunastki awansował uczeń rybnickiego „Ekonomika” - Mariusz Jasiński. Już w marcu powalczy o główną nagrodę w konkursie.

Reklama

16 lutego odbył się drugi półfinał XIII edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional.

Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku reprezentował w konkursie Mariusz Jasiński z klasy IV TŻ. Jego danie przypadło do gustu jury, które zaprosiło Mariusza do finału.

8 marca, w ostatecznej części „Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej” zmierzy się 12 młodych kucharzy z całej Polski. Będą walczyć o główną nagrodę, jaką jest staż w restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz nominacja do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2017.

Półfinałowe dania oceniali:
- Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC,
- Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań,
- Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław,
- Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO,
- Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa,
- Sebastian Krauzowicz - Executive Chef Copernicus Toruń Hotel.

Oceń publikację: + 1 + 16 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Jesteś za powstaniem legalnego toru do driftu w Rybniku?




Oddanych głosów: 5250