zamknij

Edukacja

Gastronomowie z ZSEU docenieni w finale Kulinarnego Pucharu Śląska

Najlepsi młodzi kucharze spotkali się w Chorzowie. To właśnie tam odbył się finał II Kulinarnego Pucharu Śląska dla uczniów szkół gastronomicznych. Do finału zakwalifikowało się tylko 6 zespołów uczniów z całego Śląska, w tym reprezentacja Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku.

Reklama

Rybnicką szkołę reprezentowali Mariusz Jasiński z klasy II TŻ i Dorota Seweryniak z klasy I TŻ. Mariusz i Dorota wykonali dwie potrawy konkursowe, były to przekąska „Zdekonstruowany szałot” oraz deser „Moczka po liftingu”.Za swoje oryginalne kulinarne dzieła uczniowie ZSEU otrzymali nagrodę specjalną za najlepszą pracę w zespole i na stanowisku. W nagrodę otrzymali możliwość udziału w warsztatach w Studiu Kulinarnym Browar Mieszczański we Wrocławiu z wybranym mistrzem kuchni.
Oceń publikację: + 1 + 4 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy w Rybniku powinien obowiązywać zakaz spalania węgla?




Oddanych głosów: 4306