zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

„Ekonomik” rusza z nowym projektem dla gastronomów

2018-09-03, Autor: 

Z początkiem nowego roku szkolnego Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku przystąpił do realizacji kolejnego projektu unijnego. Weźmie w nim udział 80 uczniów klas gastronomicznych.

Reklama

Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku rozpoczął realizację projektu pt. „Wyższy poziom gastronomii”. Potrwa on dwa lata. W tym czasie 80 uczniów technikum i 8 nauczycieli weźmie udział w szkoleniach gastronomicznych, językowych oraz stażach w zakładach pracy. Dodatkowo projekt umożliwi doposażenie pracowni zawodowych.

Celem działań jest podniesienie umiejętności zawodowych przez młodzież. Dzięki temu uczniowie będą bardziej atrakcyjni dla przyszłych pracodawców i będą lepiej odpowiadali potrzebom nowoczesnego rynku pracy.

Projekt „Wyższy poziom gastronomii” jest organizowany w ramach konkursu RPSL.11.02.02-IZ.01-24-175/17, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 (oś priorytetowa: XI. Wzmocnienie potencjału edukacyjnego dla działania: 11.2. Dostosowanie oferty kształcenia zawodowego do potrzeb lokalnego rynku pracy - kształcenie zawodowe uczniów dla poddziałania: 11.2.2. Wsparcie szkolnictwa zawodowego - RIT).

Oceń publikację: + 1 + 18 - 1 - 6

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Wybieramy prezydenta Rybnika. Na kogo oddasz głos w wyborach?





Oddanych głosów: 3534