Siemieniotka, gorzołka na zaloci chroboka, a pod stołem... siekera. O tradycyjnych śląskich zwyczajach i potrawach świątecznych opowiada Anna Lerch-Wójcik, rodowita jastrzębianka, miłośniczka lokalnej kultury i tradycji, autorka książki Pełny Bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębia-Zdroju.
2021-12-24 15:30U cwaniaczków węgiel od ręki - klienci zgrzytają na PGG. Trop prowadzi do Rybnika
104946W sobotę ostatnie piwo w Tawernie. Lokal po 25 latach zostanie zamknięty
26773„Chcemy ciszy, chcemy spać!”. Mieszkańcy Chwałęcic mają dość głośnych imprez przy zalewie
25222Groźny wypadek na Wodzisławskiej. Motocyklista z urazem kręgosłupa
20618Wypadek na Gliwickiej. Kierująca potrąciła 72-latkę na pasach
18315„Chcemy ciszy, chcemy spać!”. Mieszkańcy Chwałęcic mają dość głośnych imprez przy zalewie
35Dwie szkoły z Rybnika znalazły się w Rankingu Szkół Przyjaznych LGBTQ+
34MOSiR w Rybniku: w czerwcu uruchomimy baseny i kąpieliska. Znamy ceny biletów
28Autostrada A1: MOP pomiędzy granicą a Rybnikiem w końcu będzie zagospodarowany
25Wjechał z impetem w latarnię. Zapłaci 2 tys. złotych mandatu
23Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert