zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Uczniowie ZSE-U zakończyli zagraniczne praktyki

2012-03-06, Autor: 
W ramach projektu Leonardo da Vinci „Hotelarstwo po obu stronach Pirenejów”, uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności gastronomiczne na praktykach we Francji i w Hiszpanii.

Reklama

Młodzież ma już praktyki za sobą, więc przyszedł czas na wspomnienia i podsumowanie projektu. Na początku spotkania podsumowującego młodzież podzieliła się zdobytą wiedzą oraz refleksjami na temat kultury i życia codziennego Francuzów i Hiszpanów. Później uczniowie mieli okazję zaprezentować swoje kulinarne umiejętności.

- Takie projekty dają uczniom możliwość zdobycia wiedzy w placówkach o tak wysokich standardach, jak pięcio- czy czterogwiazdkowe hotele we Francji i w Hiszpanii. Wiedza zdobyta w trakcie praktyk z pewnością zostanie wykorzystana w przyszłej pracy młodzieży – komentowała Urszula Warczok, dyrektor Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych.

 

Na koniec spotkania uczestnicy projektu otrzymali Międzynarodowe Certyfikaty Europass, potwierdzające ich umiejętności na forum międzynarodowym.

 

Po części oficjalnej goście zostali zaproszeni na obiad przygotowany przez uczestników projektu. Menu składało się z potraw kuchni francuskiej i hiszpańskiej, a dania były przygotowane, biorąc pod uwagę walory smakowe i estetyczne, według najwyższych standardów europejskich.

Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Jesteś za powstaniem legalnego toru do driftu w Rybniku?




Oddanych głosów: 5075