zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Świąteczne menu w eleganckiej wersji

2011-12-23, Autor: dk
Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych wzięli udział w Konkursie Potraw Bożonarodzeniowych. Każdy z 17 uczestników miał za zadanie przygotować wybraną potrawę świąteczną. Efekty były zadziwiające i smaczne.

Reklama

Najlepsze danie konkursowe przygotował Kamil Kowalski. Jego „Wesoły karp wynurzający się ze świątecznego sosu na piwnych trojniaczkach” zachwycił jury i rówieśników.

Ciekawą potrawę przyrządziła również Martyna Rusin. Na drugim miejscu, tuż za karpiem, znalazł się „Sandacz z chrustem pietruszkowym podany na tagialini w kompozycji z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym”. Trzecie miejsce wywalczyła Ewelina Seneczyn i jej „Łosoś w sosie cytrynowym na kolorowej wyspie”.

 

>> Zobacz galerię zdjęć

 

Młodzi kucharze przygotowali świąteczne potrawy w bardziej wyszukanej i eleganckiej formie. Mamy nadzieję, że na Waszych wigilijnych stołach zagoszczą równie smaczne dania. Smacznego!

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Na czym Miasto Rybnik powinno oszczędzać?









Oddanych głosów: 2841