zamknij

Biznes

Rybnicka firma robi biznes na pizzy

2009-11-25, Autor: 
Firma Techno Serwis z Rybnika instaluje pierwsze w Polsce automaty do wypieku pizzy.

Reklama

Automaty o których mowa, to wynalazek włoskiej firmy Sitos. Automat w 3 minuty piecze pizzę ze świeżych składników. Techno Serwis jest wyłącznym dystrybutorem automatów na kraje „nowej Unii”. Pierwsze w Polsce tego typu urządzenia stanęły w Pawłowicach i na kampusie w Rybniku.- Zaletą tych urządzeń jest niezwykle krótki czas przygotowania świeżej pizzy w warunkach bardziej sterylnych niż w klasycznej pizzerii – mówi właściciel Techno Serwisu – Grzegorz Kaszuba.


Dodaje, że automaty nie mają być konkurencją dla pizzerii. Stawać będą na dworcach, w szpitalach, na stacjach benzynowych, placówkach oświatowych, czyli w takich miejscach, gdzie jest duży przepływ osób niemających dużo czasu.


Rybnicka firma będzie dzierżawić automaty na zasadzie franczyzy. Stawia sobie za cel instalację 1000 automatów w ciągu 2 lat.

Oceń publikację: + 1 + 3 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Komentarze (19):
  • ~krokoss 2009-11-25
    17:32:07

    0 0

    i jak prawdziwy pizza boy, nigdy nie będzie miała drobnych do wydania reszty :)

  • ~sybin 2009-11-25
    18:16:26

    1 1

    Pomysł fajny, ale jak zawsze jest ale ;p ta pizza ma grubość kartki papieru, maszyna nie rozkłada składników równomiernie, część z nich spada z pizzy podczas pieczenia. Jeśli firma poprawi jakość wyrobu to automaty z pewnością będą cieszyły się popularnością.

  • ~ 2009-11-25
    20:02:03

    0 3

    smacznego, moj pies tego nie zjadlby

  • ~templariusz 2009-11-25
    20:35:56

    0 0

    Przedsiębiorczy przedsiębiorca. Ciekawe jak w tym wypadki sprawdzi się marketingowy aspekt - cykl życia produktu (tu-automatu).Osobna sprawa to serwis tych urządzeń. Gratuluję pomysłu. Klienci są jednak różni.

  • ~Monia2002 2009-11-25
    22:39:56

    1 1

    najpierw zobaczcie, skosztujcie a potem dopiero warto niekiedy coś napisać, ja akurat już jadłam i bardzo mi smakowało, ciasto faktycznie cienkie, bo to pizza typowo włoska
    pomysł genialny, ale czy kampus to jest dobre miejsce dla teej maszynki? wątpię

  • ~elmo 2009-11-26
    07:16:42

    1 0

    z punktu widzenia kierowcy napewno jest to jakaś alternatywa dla parówki odgrzewanej na rolkach na stacji benzynowej. Ta w Pawłowicach stoi na stacji paliw Crab, pizza kosztuje 15 zł, 4 smaki do wyboru. Na stronie http://www.apetita.eu/ w zakładce Galeria jest filmik z przygotowania pizzy. Napweno nie kupiłbym tego "wynalazku" aby zjeśc sobie w domu ponieważ w każdym mieście aż roi się od pizzerii i można zamówić tam pizzę przygotowaną ręcznie i wypiekaną w piecu we właściwej temperaturze.

  • ~Luk 2009-11-26
    10:11:12

    1 0

    elmo, z tego co przeczytałem na ich stronie to ich pizza też jest wypiekana w piecu we właściwej temperaturze, a czy przygotowywana ręcznie pizza jest lepsza? mam kumpla, który pracuje w pizzerii i jak mi poopowiadał co tam się wyprawia to chyba jednak wolę taką z automatu :)
    generalnie bardzo się cieszę, że to nasza lokalna firma się tym zajęła, zatrudnią ludzi, zapłącą u nas podatki i jakoś może rozsławią Rybnik, życzę powodzenia!

  • ~elmo 2009-11-26
    14:15:41

    0 0

    Luk_ zgadzam się z Tobą o zatrudnieniu itd... Zapytaj się natomiast kumpla w jakiej temperaturze powinna byc wypiekana pizza. Po pierwsze szkoły są różne, natomiast średnio jest to około 300 - 350 stopni w piecu wykończonym szamotem(sam piec może się nagrzać do 450). Po drugie w pizzeri piec chodzi non stop od otwarcia do zamknięcia (ponieważ nagrzewa się dobre 20 minut lub dłuzej). Po trzecie wspomniany automat piecze pizzę promieniami podczerwieni - więc ogólnie rzecz biorąc nie to piec do pizzy, nie mikrofalówka...

  • ~ 2009-11-26
    15:57:40

    0 1

    Czego to już ludzie nie wymyślą ... Po obejrzeniu filmiku to Ja też dziękuje, sama chemia i nic więcej, ciekawe gdzie jest ta świeżość składników ;-)

  • ~werkk 2009-11-26
    16:43:05

    0 1

    Najlepiej obok tego automatu postawić drugi taki co by ją zjadł wtedy to ma szanse powodzenia.

  • ~Luk 2009-11-26
    16:46:19

    0 0

    właśnie wróciłem z "wyprawy" na kampus, miałem szczęście bo do końca tyg. jest bezpłatna degustacja!
    elko- piec jest elektryczny, ponoć 380 St. C. /tam mi powiedział Pan z firmy, który stał przy maszynie/, widać jak grzałki wypiekają pizzę, Lucas - gdzie Ty widzisz na filmie chemię? jest jej pewnie tyle ile w innych produktach, jest świeży ser, szynka, mąka itp., widziałem na własne oczy jak wyrabia się ciasto z mąki a potem widać jak się pizza piecze,
    mi bardzo smakowała, ale jak ktoś oczekuje grubej buły nafaszerowanej dodatkami to się rozczaruje :)
    warto chyba podejść i samemu się przekonać jak to wygląda i smakuje

  • ~JP2 2009-11-26
    17:34:20

    0 0

    Ciekawe jak ona smakuje . Ja ktos juz ją zje i wyrzygo niech napisze czy świerze te dodatki były hehe Bo ja mam ochote na pizze z automatu z owocami morza . Pewnie świerze owoce wkładają co czwartek i im ta maszyna to mieli . Pychota ;)

  • ~ziupo 2009-11-26
    17:34:28

    0 0

    Do końca tygodnia, ale jakiego/czyjego? Mas zna myśli studentów dziennych, wieczorowych czy zaocznych?

  • ~sybin 2009-11-26
    18:04:47

    0 0

    Ja ją jadłem, nie ma porównania z normalną pizzą, ale składniki są świeże, tak mi się wydaje. Sos na pizzy jest jak farba, mało apetycznie wygląda. W sumie jest smaczna, ale mogli by nad nią popracować.

  • ~Pit 2009-11-26
    22:23:18

    0 0

    Doskonały pomysł! Słyszałem, że na ukończeniu jest projekt maszyny z bigosem i golonką. Prawdziwym hitem będzie ponoć krupniok z cebulką!

  • ~kolos 2009-11-26
    23:07:33

    0 0

    Byłem, zjadłem. Smakuje jak średniej jakości pizza z pizzerii, a więc jak na automat chyba nieźle. Nie mam zastrzeżeń co do świeżości składników.

  • ~sbody 2009-11-27
    13:47:56

    0 0

    Jak zwykle nie brakuje malkontentów. Osobiście miałem przyjemność degustować i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, zważywszy na to że rzeczywiście czeka się tylko 3 min, potwierdzam ze składniki są świeże a ciasto tak jak przystało na pizze z Włoch, a nie produkty pizzopodobne popularnie sprzedawane w Polsce. Jak dla mnie cena i rozmiar jest ok. Da się najeść.

  • ~JP2 2009-11-27
    14:54:13

    0 0

    sbody- mówisz ,że ciasto jak włoska pizza hmmm.. aha hehe dobre

  • ~mari_vi 2009-12-09
    13:08:52

    1 0

    Przynajmniej mam pewność, że żaden "kucharz" dla swojego widzi mi sie nie napluje mi do pizzy, albo zrobi co tam mu akurat przyjdzie do głowy. Fajny pomysł. Dzisiaj każdemu się spieszy, a nie sądzę że wielką różnicą jest czy ktoś zje chemię z tej pizzy czy z pasztetu który ma termin przydatności do 2012 roku. Nie oszukujmy się, dzisiaj we wszystkim jest chemia, a najwięcej w tym w czym najmniej się jej spodziewamy.

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert Rybnik.com.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Jesteś za powstaniem legalnego toru do driftu w Rybniku?




Oddanych głosów: 4989