Już w najbliższą sobotę zasiądziemy przy wigilijnym stole, na którym z pewnością pojawią się potrawy w tradycyjnym wydaniu, jak choćby karp czy kapusta z grzybami. Coraz więcej Polaków zaczyna jednak w kuchni eksperymentować i przemyca na świąteczny stół dania w nowoczesnej odsłonie. Jeśli zaliczacie się do tych drugich, mamy dla Was interesujący przepis przygotowany przez Łukasza Gamonia- szefa kuchni restauracji Taaka Ryba.
2016-12-22 07:30Już jest! Wyczekiwana przez mieszkańców Czerwionki-Leszczyn książka kucharska z ich autorskimi pomysłami została już wydrukowana. Można ją bezpłatnie odebrać w wielu miejscach na terenie gminy.
2016-10-22 09:58W Domu Kultury w Niewiadomiu zostanie zorganizowany XII Regionalny Konkurs Gawędziarzy „Ślonsk je piykny”.
2010-05-10 00:00Można wnioskować o 45 tys. zł na wymianę pieca. Kolejki nie ma
40910Zmarł dr Eryk Kwapuliński – najstarszy praktykujący lekarz w Rybniku
28461Świerklańska: autobus zjechał do rowu. W pojeździe były dzieci (zdjęcia)
25639Powiedział, że ma w bagażu dynamit. Mieszkaniec Czerwionki-Leszczyn nie poleciał do Egiptu
21476Rak wątroby u 12-latka. Filip z Jejkowic potrzebuje pomocy
18650Komisarz wyborczy: T. Pruszczyński zrzekł się mandatu radnego Rybnika. „Decyzję podejmę po II turze”
37Roman Fritz ogłosił start w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Łukasz Kohut rekomendowaną "jedynką" na liście Lewicy
26"Babciowe" przyjęte. Rodzice otrzymają 1,5 tys. złotych na dziecko
23Byle gdzie, byle zaparkować. Kolejni „mistrzowie” parkowania w Rybniku (zdjęcia)
11Założył na palec łożysko. Musieli rozcinać je strażacy
9Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert