zamknij

Kulinaria

Bożena Hanak musiała „oddać fartucha”. „Jestem dumna” – mówi wzruszona
0

Bożena Hanak musiała „oddać fartucha”. „Jestem dumna” – mówi wzruszona

Niestety, nie zobaczymy rybniczanki w dalszej części MasterChefa. Bożena Hanak musiała „oddać fartucha” w drugim odcinku programu. - Jestem z siebie dumna, że dałam radę – mówi po programie mieszkanka Boguszowic.

2021-09-20 12:35 Autor: bf
Śpiewa w chórze i smacznie gotuje. Bożena Hanak z Rybnika występuje w MasterChefie
1

Śpiewa w chórze i smacznie gotuje. Bożena Hanak z Rybnika występuje w MasterChefie

Ruszyła kolejna edycja MasterChefa. W gronie 28. osób ubiegających się o fartuch jest też rybniczanka – Bożena Hanak. Chce zmienić coś swoim życiu, a także dać siłę innym paniom, które być może obawiają się spełniać swoje marzenia. Udało nam się porozmawiać z uczestniczką programu.

2021-09-19 10:00 Autor: Bartłomiej Furmanowicz
Gospodynie z Dębieńska nagrodzone za wodzionkę, karminadle i kompot z wieprzków
2

Gospodynie z Dębieńska nagrodzone za wodzionkę, karminadle i kompot z wieprzków

Koło Gospodyń Wiejskich z Dębieńska zajęło I miejsce w finale regionalnego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę województwa śląskiego.  

2016-07-04 19:00 Autor: ww, źródło: materiały prasowe
Rafał Grzegorzek ma na swoim koncie wiele nagród kulinarnych
5

Rybniczanin startuje w programie Top Chef. Pierwszy odcinek z jego udziałem już dzisiaj!

Rafał Grzegorzek - mistrz kuchni z Rybnika, zdobywca wielu nagród w licznych konkursach kulinarnych, jest uczestnikiem szóstej edycji programu TOP CHEF Polska. Zobaczymy go dzisiaj od godziny 20.40 na antenie Telewizji Polsat.

2016-03-02 00:00 Autor: bf
Mieszkańcy Śląska lubią poznawać nowe potrawy. Nie oznacza to jednak, że zapominają o poczciwej roladzie czy kluskach
12

Nie tylko rosół, śliszki, modro kapusta i rolada. Co jedzą mieszkańcy województwa śląskiego?

Jaką kuchnię preferują mieszkańcy województwa śląskiego? Gdzie lubią jadać? Ile średnio wydają „na mieście”? Raport „Polska na talerzu 2014” przedstawia trendy panujących obecnie na Śląsku. Wyniki raportu skonfrontowaliśmy z opiniami kilku restauratorów w naszym regionie. Czy pokrywają się one z przeprowadzonymi badaniami?

2014-08-11 00:00 Autor: Bartłomiej Furmanowicz
Zwycięski duet Karolina Węgrzyn i Karol Karpiak wraz z opiekunem, Katarzyną Solis
2

Kuchenne rewolucje w Rybniku? Niepotrzebne! Tu kształcą się najlepsi kucharze

Młodzi rybniccy kucharze, tym razem nie mieli sobie równych podczas 5. edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces”, organizowanego przez MAKRO Cash&Carry i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników.

2013-11-19 00:00 Autor: ld
0

Kucharze z OHP na Międzynarodowych Targach Poznańskich

Młodzi kucharze z Ochotniczego Hufca Pracy w Rybniku uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Poznańskich „POLAGRA”. Rybniczanie zaprezentowali swoje umiejętności związane z przygotowaniem pizzy.

2012-10-30 00:00 Autor: dk
0

ZSE-U: młodzi kucharze na górskich szlakach

Przyszli kucharze, którzy kształcą się w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych, wzięli udział w pierwszej edycji Rajdu Kucharza.

2012-10-09 00:00 Autor: dk
Poznaj regionalną kuchnię!
4

Poznaj regionalną kuchnię!

Już wkrótce rusza bezpłatny kurs kuchni regionalnej, organizowany przez Centrum Rozwoju Inicjatyw Społecznych w Rybniku. Nie zwlekaj – zapisy już trwają, a ilość miejsc ograniczona!

2012-06-11 00:00 Autor: dk
1

Dlaczego zdaniem R. Makłowicza śląska kuchnia jest wyjątkowa?

Przebywającego w Rybniku Roberta Makłowicza wypytaliśmy o specyfikę świątecznej kuchni. Najsłynniejszy polski podróżnik zwraca uwagę, na szczególną obecność ryb w kuchni śląskiej.

2012-04-08 00:00 Autor: Redakcja