zamknij

Kuchnia

Brylant w kuchni: poznajemy smak falafeli z ciecierzycy
1

Brylant w kuchni: poznajemy smak falafeli z ciecierzycy

To już 3. odcinek programu „Brylant w kuchni”, Tym razem Wojciech Ostrzołek gości w kuchni Anny Rej, która pokazała nam jak powstają falafele z kolorową kaszą jaglaną i sałatka z sosem tahini. Palce lizać!

2017-12-22 11:24 Autor: Redakcja
Gospodynie z Dębieńska nagrodzone za wodzionkę, karminadle i kompot z wieprzków
2

Gospodynie z Dębieńska nagrodzone za wodzionkę, karminadle i kompot z wieprzków

Koło Gospodyń Wiejskich z Dębieńska zajęło I miejsce w finale regionalnego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę województwa śląskiego.  

2016-07-04 19:00 Autor: ww, źródło: materiały prasowe
Kanapka Bartosza Ignaszewskiego podbiła kubki smakowe jurorów
13

Rybniczanin zwycięzcą w konkursie McDonald’s. Opracował recepturę nowej kanapki

Nie tak dawno, bo 19 listopada w menu sieci restauracji McDonald’s pojawiły się 4 nowe kanapki. Zostały one stworzone przez zwycięzców pierwszej w Polsce edycji konkursu „Mój Burger”. Wśród laureatów znalazł się również rybniczanin – Bartosz Ignaszewski, który przekonał do siebie jurorów kanapką Szpinak Deluxe.

2014-12-04 00:00 Autor: Bartłomiej Furmanowicz
1

Najlepiej gotuje... duet „Ekonomika”!

Co potwierdziło się w Dąbrowie Górniczej, gdzie uczniowie ZSE-U przygotowali najsmaczniejsze danie.

2013-06-09 00:00 Autor: ld
0

Poznaj najlepsze duety kucharskie w regionie!

W rybnickim Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych odbyła się już IV edycja konkursu kulinarnego "Mistrz i Uczeń - najlepszy duet kucharski 2013", podczas którego przedstawiciele restauracji z regionu wraz ze swoimi podopiecznymi rywalizują o zaszczytny tytuł.

2013-05-06 00:00 Autor: ld
1

Kelnerzy z „Ekonomika” trzeci w Polsce

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych znaleźli się na podium w Mistrzostwach Polski Kelnerów.

2012-04-26 00:00 Autor: dk
1

Dlaczego zdaniem R. Makłowicza śląska kuchnia jest wyjątkowa?

Przebywającego w Rybniku Roberta Makłowicza wypytaliśmy o specyfikę świątecznej kuchni. Najsłynniejszy polski podróżnik zwraca uwagę, na szczególną obecność ryb w kuchni śląskiej.

2012-04-08 00:00 Autor: Redakcja
Focus Mall: „Smaki wiosny” z Pascalem Brodnickim
2

Focus Mall: „Smaki wiosny” z Pascalem Brodnickim

Focus Mall Rybnik zaprasza na imprezę „Smaki wiosny”, podczas której poznamy kulinarne pomysły Pascala Brodnickiego oraz przypomnimy sobie najważniejsze wielkanocne tradycje.

2011-04-13 00:00 Autor: Redakcja, źródło: materiały prasowe