zamknij

Gastronomia

0

ZSE-U: uczyli się gastronomii i hotelarstwa w Hiszpanii i Chorwacji

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych biorą udział w projekcie „Jak oni to robią? Gastronomia i hotelarstwo w Hiszpanii i Chorwacji”.

2014-07-24 00:00 Autor: Adam Doliba, źródło: materiały prasowe
7

W Focusie zmienił się wygląd części restauracyjnej

Właśnie zakończył się remont części restauracyjnej w galerii Focus Mall Rybnik. Przestrzeń ma być teraz bardziej przyjazna dla klientów.

2013-02-12 00:00 Autor: dk
0

Bożonarodzeniowe potrawy królowały w ZSE-U

W Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych miał miejsce Międzyszkolny Konkurs Bożonarodzeniowy Kucharsko-Kelnerski pt. „Potrawy i stoły bożonarodzeniowe”.

2012-12-24 00:00 Autor: dk
2

Kucharze z ZSE-U to eksperci ds. wołowiny

Młodzi kucharze z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych po raz kolejny najlepiej wypadli na międzynarodowym konkursie kulinarnym „Śląska Jesień Kulinarna” w Wodzisławiu Śląskim.

2012-12-04 00:00 Autor: dk
0

Kucharze z OHP na Międzynarodowych Targach Poznańskich

Młodzi kucharze z Ochotniczego Hufca Pracy w Rybniku uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Poznańskich „POLAGRA”. Rybniczanie zaprezentowali swoje umiejętności związane z przygotowaniem pizzy.

2012-10-30 00:00 Autor: dk
0

ZSE-U: młodzi kucharze na górskich szlakach

Przyszli kucharze, którzy kształcą się w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych, wzięli udział w pierwszej edycji Rajdu Kucharza.

2012-10-09 00:00 Autor: dk
1

Kelnerzy z „Ekonomika” trzeci w Polsce

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych znaleźli się na podium w Mistrzostwach Polski Kelnerów.

2012-04-26 00:00 Autor: dk
Martyna Rusin podczas konkursu
2

ZSE-U: kolejny sukces kulinarny Martyny Rusin

Uczennica Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Regionalnym Konkursie Kulinarnym pt. „Finezja smaku potraw z wieprzowiny” w Bielsku-Białej okazała się wybitną kucharką.

2012-03-08 00:00 Autor: dk
0

Uczniowie ZSE-U zakończyli zagraniczne praktyki

W ramach projektu Leonardo da Vinci „Hotelarstwo po obu stronach Pirenejów”, uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności gastronomiczne na praktykach we Francji i w Hiszpanii.

2012-03-06 00:00 Autor: dk
1

Młodzi kucharze mistrzami „Gęsiny św. Marcina”

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych zostali wyróżnieni w Wojewódzkim Konkursie Gastronomicznym pt. „Gęsina św. Marcina”.

2011-11-23 00:00 Autor: dk