Restauracja Taaka Ryba z Suminy znalazła się w gronie 460 polskich restauracji rekomendowanych przez prestiżowy "Żółty przewodnik Gault&Millau. Polska 2017".
Premiera przewodnika na 2017 rok odbyła się kilka dni temu. Autorzy rekomendują najlepsze ich zdaniem restauracje, a ich poziom jest weryfikowany przez tajnych inspektorów. W gronie 460 polskich knajp znalazła się Restauracja Taaka Ryba z Suminy, która oznaczona została jedną czapką Q.
- Jesteśmy szczęśliwi i zaskoczeni tym wyróżnieniem. Okazało się, że do otrzymania dwóch czapek zabrakło nam ledwie 1 punktu – mówi właściciel restauracji Dawid Koczy.
Wyróżnienie podczas gali w Łodzi w imieniu restauracji odebrał szef kuchni – Łukasz Gamoń.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Pojawił się nowy inwestor w Rybniku. Gdzie się buduje? Czym się zajmuje?
+80 / -7Zielone światło dla bloku gazowo–parowego w Rybniku. Jest decyzja o pozwoleniu na budowę
+55 / -19Miliardowa umowa na nowy tabor Kolei Śląskich. W cenie 26 nowoczesnych pociągów
+14 / -7Co dalej z CPK? "Infrastrukturę buduje się dla ludzi"
+25 / -28Wraca podwyższony VAT na żywność: jakie będą konsekwencje dla konsumentów i gospodarki?
+13 / -118Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert
~Arteks 2016-12-07
20:46:52
Gratulacje ale szkoda, że tak daleko od miasta... Otwórzcie lokal w Rybniku. Będziecie mieć więcej klientów.
~Mariusz Watoła 2016-12-08
12:38:45
Gratulacje !!! ; ~Arteks... Przejedź się tam na obiad w jakiś weekend, jak zobaczysz to miejsce, zjesz tam np. niesamowita zupę z raków i popatrzysz na tablice rejestracyjne aut na parkingu to sam stwierdzisz, że piszesz GUPOTY ( na schwol żech tak napisoł )
~Arteks 2016-12-10
15:17:51
Obiady jem w domu ale dość często mam różne spotkania biznesowe no ale gdzie by się chciało komu jechać i gonić kogoś tak daleko... Jeśli otworzą lokal w Rybniku, na pewno będę zaglądać.
~telesrele 2016-12-11
18:17:01
Ach, te słynne "spotkania biznesowe" Arteksa. Może zaproponujesz swoim partnerom biznesowym wycieczkę do Suminy rowerami ? Od zawsze propagujesz taki sposób dojazdu do pracy, a spotkanie biznesowe to przecież praca. Ewentualnie autobusem lub pociągiem, a ze stacji w Suminie pieszo. Nie jest daleko, a tereny przepiękne.
~Arteks 2016-12-11
22:02:28
@telesrele - zabawna dygresja z twojej strony. :) Tylko sęk nie w tym jak tam dojechać tylko w tym, że szkoda na to cennego czasu, dlatego zawsze wybieram na takie spotkania lokale gastronomiczne w centrum.
~moto13 2016-12-12
23:01:20
arteks a z kim ty tak często biznesujesz co? z pasazerami autobusu :)
~fbicia 2016-12-14
23:00:48
Może ktoś się orientuje czy szef kuchni pozwala już na zmiany w daniach? Mają aż dwa dania dla dzieci i w każdym z nich surówka z marchewki bez możliwości zmiany. Od dzieci zamiast żółtej czapeczki jest czerwona karteczka.
~Sebastian Jurkiewicz 2016-12-16
08:12:36
Byłem w Takiej Rybie kilka razy. Jedzenie kiepskie, raz kiedyś oddałem kelnerce rosół bo nie dało się go zjeść...